Aktivt seniorliv

Center for Holdspil og Sundhed arbejder for at øge seniorers deltagelse og involvering i idræt og fysisk aktivitet.

Med alderen mindskes vores muskelmasse, hvilket kan føre til en nedsat mobilitet og øget inaktivitet. Inaktivitet kan blandt andet føre til øget forekomst af diabetes, forhøjet blodtryk og forringet balanceevne. Derfor arbejder vi i Center for Holdspil og Sundhed for at øge seniorers deltagelse og involvering i idræt og fysisk aktivitet.

Centrets forskning viser nemlig, at tilpassede holdspil på små baner med et lavt deltagerantal, udover fysiologiske forbedringer, kan bevare kognitive funktioner for den ældre samt bruges til at styrke det sociale fællesskab og den enkeltes mentale sundhed.

I november 2018 var 26 internationale forskere samlet for at nå frem til evidensbaseret konsensus omkring fysisk aktivitet og aldring. Læs anbefalingerne, der kom ud af konferencen, her.

Repræsenterer du en kommune, en arbejdsplads eller anden organisation, som ønsker at styrke ældres idrætsdeltagelse? Eller er I allerede i gang med et interessant tiltag, der forsøger at skabe aktive fællesskaber? Så vil vi gerne invitere til et samarbejde med Center for Holdspil og Sundhed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Anne Mi 550x str

Anne Mi Svarrer ved interesse for samarbejde med centret, eller for sparring om implementering.

Jonas 550

Jonas Tybirk ved ønsker om nye forløb med centret, eller spørgsmål til forskningen.

Line O 550x300

Line Nørregaard Olsen ved spørgsmål om forskningen.

Jens B 550

Professor Jens Bangsbo ved spørgsmål om forskningen.