Aktive fællesskaber for mennesker med psykisk sårbarhed
Der ses en øget interesse i at fokusere på fællesskabet og de sociale relationer som led i forebyggende og behandlende indsatser for mennesker med psykisk sårbarhed.
Ved at sætte fællesskabet i centrum fjernes ansvaret fra borgeren, og forskning viser, at det kan være med til at øge mulighederne for at sikre deltagerens engagement og fastholdelse i et idrætsfællesskab.
Et skræddersyet forløb fra Center for Holdspil og Sundhed kan understøtte det nuværende rehabiliterings- og sundhedsfremmende arbejde i kommunen og bidrage til at skabe systematisk overgang og brobygning til foreningslivet.
- Forløb for psykologer m.fl. om at inddrage fællesskabende holdaktiviteter i forebyggelses- og rehabiliteringstilbud
- Forløb for foreninger om:
- Modtagelse og inklusion af målgruppen
- Tilpasning af eksisterende og igangsætning af nye idrætstilbud målrettet målgruppen
- Brobygningsforløb for sundhedsprofessionelle og frivillige foreningsinstruktører om at skabe struktureret overgang fra kommunale tilbud til foreningslivet
I Kolding Kommune bygger vi bro på tværs af forvaltninger og foreningsliv med henblik på, at mennesker med psykisk sårbarhed inkluderes i varige idrætsfællesskaber.
Sammen med Center for Psykisk Sundhedsfremme og Center for Mental Sundhed i Aalborg Kommune har vi integreret holdspil som en del ”Åben og Rolig” forløbene.
Kontakt
Michelle Skov Blagdon, ved interesse for kurser eller videreuddannelsesforløb.
Telefon: 35 33 39 69
Mail: mli@nexs.ku.dk