Forebyggelse af livsstilssygdomme gennem en sund og aktiv livsstil
Antallet af personer med risiko for udvikling af eller med livstilsygdomme er stigende i Danmark. 470.000 danskere lever i dag med en hjerte-kar-sygdom, og 270.000 har diabetes.
Forskning fra Center for Holdspil og Sundhed viser, at både hjerte-kar-sygdomme og type 2-diabetes kan forebygges og behandles med fysisk aktivitet.
Holdspil er særligt velegnet, fordi fællesskabet ofte er motiverende for, at man er fysisk aktiv, hvilket medvirker til oplevelsen af forbedret livskvalitet. Det kan virke positivt på konditionen, sænke blodtrykket, regulere blodsukkeret og øge insulinfølsomheden.
Center for Holdspil og Sundhed udvikler og arrangerer tilpassede holdspil til målgruppen af personer med livsstilssygdomme. Vi tilbyder:
- Uddannelse i brug af tilpassede holdpil på aktivitetscentre
- Uddannelse af foreningsfrivillige i at organisere holdspil for personer med livsstilssygdomme
- Kursus og vejledning i brobygning fra kommunale tilbud til foreningsidræt
Tilsammen har CHS og Type2dialog stor erfaring inden for rehabilitering i kommunerne og overgang til det lokale foreningsliv kombineret med masser af viden fra forskning.
Det gør, at vi kan løse problemstillinger på tværs af civilsamfund og kommune inden for rehabilitering, fysisk aktivitet og inkluderende bevægelse.
Ved at samtænke det lokale foreningslivs tilbud om motion og fællesskaber med kommunens rehabiliteringsindsatser, opnås en synergieffekt, der rækker ud over de almindelige ydelser og styrker kvalitet på tværs.
Kontakt os for at høre mere om, hvad et forløb med Type2dialog og Center for Holdspil og Sundhed kan gøre for jeres borgere, eller læs mere om samarbejdet med Type2dialog her.
Vi har tidligere afholdt kurser eller workshops for personale på sundhedscentre i følgende kommuner:
- Odense Kommune
- Tårnby Kommune
- Vallensbæk Kommune
- Esbjerg Kommune
- Nordfyns Kommune
- Høje Taastrup Kommune
Kontakt
Michelle Skov Blagdon, ved interesse for kurser eller videreuddannelsesforløb.
Telefon: 35 33 39 69
Mail: mli@nexs.ku.dk