Videoer fra Center for Holdspil og Sundhed

Se udvalgte videoer om et udpluk af Center for Holdspil og Sundheds arbejde siden etableringen i 2012.

For flere videoer se også centrets YouTube-kanal.

Om Center for Holdspil og Sundhed

Præsentationsvideo fra 2018, der forklarer, hvad centrets arbejde går ud på.

FIFA dokumentarfilm om Center for Holdspil og Sundhed

FIFA – det internationale fodboldforbund – har produceret en film om centrets forskning. Filmen viser, hvordan FIFA ser på betydningen af centrets arbejde og - hvordan forskningen anvendes til at fremme sundhedsprojekter over hele verden.

BasketMatematik

BasketMatematik er et projekt hvor matematik samtænkes med legende basketball-aktiviteter for børn (7-12 år). Målet er at kombinere eksisterende viden om aktiv læring på en ny måde, og gøre bevægelse og matematik endnu sjovere, mere motiverende samt forbedre børnenes matematik præstation.

Fra spisesal til floorballbane

På Torstorp Pleje- og Rehabiliteringscenter i Høje Taastrup har de fundet opskriften på at få de ældre til at bevæge sig og dyrke sport.

Hovedingredienserne er en spisesal, floorball og en noget hjemmestrikket, men meget velfungerende baneløsning. Resultatet er gladere, stærkere og sundere ældre, der er svære at holde tilbage, når først de går på banen med en ukuelig vilje til at vinde.

Fodbold Fitness for kvinder skaber fællesskab

Laila Ottesen, lektor ved Institut for Idræt og Ernæring, KU, fortæller om, hvad kvinder får ud af at gå til Fodbold Fitness, og hvordan konceptet afviger fra andre idrætsgrene. Det kan være vanskeligt at indgå i en holdsport i en travl hverdag – det forsøger Fodbold Fitness at imødekomme.

Konsensuskonference: ”Betydning af fysisk aktivitet for børns udvikling og velvære” (1 af 2)

Den 4.-7. april 2016 samlede Institut for Idræt og Ernæring verdens førende forskere indenfor fysisk aktivitet hos børn og unge til en konsensuskonference.

Professor Jens Bangsbo fortæller om de vigtigste konklusioner.

Konsensuskonference: ”Betydning af fysisk aktivitet for børns udvikling og velvære” (2 af 2)

Tre internationale forskere - Joan Duda, Maureen Weiss og Patty-Jean Naylor fortæller i dette indslag kort om hovedessensen af deres forskning.

Ældre fodboldspillere er sundere end deres jævnaldrende

Veteranerne fra B93 træner to gange om ugen året rundt. Se blandt andre 79 årige Kaj forklare, hvorfor fodbolden stadig er en vigtig del af hverdagen. Filmen er produceret af DBU.

William Kvist om at være ambassadør for Center for Holdspil og Sundhed

William Kvist fortæller om, hvad der motiverer ham til at være ambassadør for holdspil og sundhed, og hvordan han håber at kunne formidle sundhedsbudskaber sammen med sine egne erfaringer og glæden ved det sociale element i fodbold.