29. maj 2017

Den første holdspilsdag afholdes i 2017

Holdspilsdag

I efteråret 2017 afholder Center for Holdspil og Sundhed en holdspilsdag i samarbejde med DIF/DGI og Bevæg dig for livet. Målet er at motivere flere danskere til at spille holdspil med udgangspunkt i koncepter som FodboldFitness, HåndboldFitness og MotionsFloorball.

Holdspilsdag 2017

Holdspilsdagen tilbyder mulighed for at afprøve forskellige motionskoncepter i lokale foreninger landet over. Foto: Bo Kousgaard

I samarbejde med DIF/DGI og Bevæg dig for livet afholdes holdspilsdagen som en del af et større europæisk event; European Week of Sports (#beactive) i uge 39. Eventen henvender sig primært til voksne, som har lyst til at være mere fysisk aktive, og kommer til at foregå i flere byer i Danmark.

Foregår i lokale foreninger

De enkelte aktiviteter kommer til at foregå i samarbejde med lokale idrætsforeninger flere steder i hele landet, og giver borgerne mulighed for at få en lille smagsprøve af foreningslivet.

"Det kan være svært at melde sig ind i en forening, hvor man ikke i forvejen kender nogen, eller at melde sig til et holdspil, man ikke nødvendigvis mestrer i forvejen", siger Bo Vestergård Madsen, som er vicecenterleder i Center for Holdspil og Sundhed.

"På holdspilsdagen kan man tage sin nabo, sin bedste ven eller sine familiemedlemmer med og på egen krop opleve, hvor sjovt det kan være at spille holdspil på motionsniveau", fortsætter han.

Langsigtet perspektiv

Med en national holdspilsdag håber Center for Holdspil og Sundhed, i samarbejde med foreningerne og Bevæg dig for livet, at kunne invitere flere medlemmer og nye målgrupper ind i de lokale klubber og holdspilsforeninger - også på længere sigt.

”Fællesskabet i foreningsidrætten er med til at fastholde danskerne i de aktive vaner. Det forpligter at være en del af et hold. Med holdspilsdagen håber vi, at vi samtidig kan vise, at der også er plads til dem, der vægter motion og sjov over konkurrencer hver weekend,” siger Per Nedergaard, visionsleder i Bevæg dig for livets kommunale enhed.

"Lige nu arbejder vi på at få udpeget de idrætsråd, som har lyst til at være med, og indtil videre har vi fået en del positiv respons", afslutter Bo Vestergård Madsen.

Nærmere information om Holdspilsdag 2017 følger i takt med, at planlægningen skrider frem.