19. december 2014

Undervisning af internationale studerende en succes

Ph-d.-kurser

Studerende fra otte forskellige europæiske lande samt USA, Canada og Australien blev opdateret omkring den nyeste viden indenfor holdspils sundhedseffekter, da Center for Holdspil og Sundhed afholdt internationale ph.d.-kurser om "Team Sport and Health”.

33 deltagere fra 8 europæiske lande samt USA, Canada og Australien var samlet i København til kurserne.

I en uge svirrede det i luften med engelske gloser omkring Nørre Allé i København - udtalt med mange forskellige accenter. Center for Holdspil og Sundhed afholdt i efteråret for første gang ph.d.-kurser for udenlandske studerende. I alt 33 studerende fra 11 lande deltog. Ugens program blev indledt med en velkomsttale af institutleder Arne Astrup, hvorefter de studerende gik i gang med aktiviteterne i de to parallelle kursusforløb.

Der var indlagt praktiske øvelser i ph.d-kurserne, som her hvor en studerende fra Italien monterer accelerometer på en fodboldspiller.

Det ene kursus havde professor Peter Krustrup som kursusleder og fokuserede på de fysiologiske aspekter af holdspils effekt på sundhed (Team Sport and Health – Physiological Perspectives). 

Det andet kursusforløb drejede sig om de psykologiske og sociologiske aspekter af holdspil og sundhed og blev ledet af lektor Anne-Marie Elbe og lektor Laila Ottesen - (Team Sport and Health – Psychological and Sociological Perspectives).

- Målet med kurserne var at give de ph.d.-studerende et indgående kendskab til den seneste forskning på områderne. Desuden fik de studerende mulighed for at præsentere deres egne ph.d.-projekter og få feedback på deres forskning fra de øvrige deltagere samt fra underviserne, forklarer Anne-Marie Elbe.

Kurserne bruges også til at danne værdifulde netværk

I en praktisk orienteret workshop fik deltagerne også erfaring i at forberede forskningsmateriale til publikation. Derudover gav kurserne de studerende mulighed for at danne netværk med hinanden og med eksperter indenfor deres forskningsfelt.

- Det var vidunderligt at have at gøre med så mange studerende, både danske og udenlandske, der var interesserede i de forskellige sider af holdspil og sundhed. Det var fantastisk at se, hvordan de arbejdede sammen på tværs af fagligheder, og hvordan de lærte at arbejde med emnet fra forskellige vinkler og ud fra forskellige faglige baggrunde, fortæller Anne-Marie Elbe, der ser frem til at se de afsluttede ph.d.-projekter. Hun glæder sig også ved tanken om de samarbejdsrelationer og venskaber, der udspringer af kurserne:

Lektor Laila Ottesen, professor Peter Krustrup og lektor Anne-Marie Elbe stod i spidsen for undervisningen.

- Vi håber og forventer, at de studerende holder kontakten, indleder samarbejder og præsenterer projekter sammen på fremtidige konferencer. Vi er meget glade for, at deltagerne både fik et godt akademisk udbytte og den feedback, vi har fået, peger også på, at de har haft en værdifuld social oplevelse ved at være hos os og i København som by, slutter Anne-Marie Elbe.