3. marts 2014

Millioner til Fodbold Fitness

Fodbold Fitness

Nordea-fonden støtter danske motionsfodboldspillere med 3,5 millioner kroner. Dermed udvides DBU’s succesprojekt Fodbold Fitness, som er udviklet på baggrund af forskning fra Center for Holdspil og Sundhed.

Fodbold Fitness har fået tag i de danske kvinder

Fodbold Fitness har fået tag i de danske kvinder

Mødre uden forudgående fodbolderfaring og diabetikere uden motionsvaner. Det er blot to af de målgrupper, Fodbold Fitness – DBU’s koncept for fleksibel motionsfodbold for voksne – har fået ud på grønsværen i løbet af projektets foreløbige 3-årige levetid.

Konceptet og tankegangen har været en succes, og derfor forlænges projektperioden nu med minimum fire år og med en markant øget indsats takket være uddelingen på 3,5 mio. kroner fra Nordea-fonden. Støtten vil øge konsulentindsatsen, og målet er 320 fodboldklubber og 6.500 Fodbold Fitness-spillere i 2017.

- Med Fodbold Fitness har vi skabt et konkret og attraktivt motionstilbud, der åbner fodboldklubberne og foreningslivet for flere voksne, og det er en udvikling, vi vil fortsætte. De seneste tre år har bevist, at fodbold er for alle, og at det kan spilles på mange forskellige præmisser. Derfor glæder det mig, at vi med midlerne fra Nordea-fonden kan fortsætte forankringen af et aldeles fremragende produkt, siger Allan Hansen, formand for DBU.

Midlerne fra Nordea-fonden skal blandt andet gå til finansiering af tre landsdækkende Fodbold Fitness-konsulenter på fuldtid i 2014-15 og Fodbold Fitness-instruktører i 2016-17.

Sundt, sjovt og socialt

- Fodbold Fitness er sjovt, sundt og socialt. Og så har forskning og erfaringer fra pilotprojektet entydigt vist, at det er et godt koncept, som virker og gør en forskel for mange. Derfor håber vi, at Nordea-fondens støtte bidrager til at få endnu flere voksne ud på græsset og lege med bolden, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter aktiviteter, der fremmer gode liv.

Fodboldens sundhedsmæssige potentiale er uafhængigt af spillerens køn, alder, form og niveau. Dertil kommer, at fodbold kan benyttes både som almindelig træning, forebyggelse af livsstilssygdomme og endda indgå i behandlingen af sygdomme. Det viser forskningen i Center for Holdspil og Sundhed, og det har fået danske kommuner til at få øjnene op for Fodbold Fitness som et sundhedstilbud til en mangfoldighed af borgere – fx diabetikere og arbejdsledige.

Blandt andet derfor er Fodbold Fitness integreret som et essentielt element på sundhedsområdet i DBU’s fireårige kommunestrategi, der netop er blevet lanceret.

Den forlængede fireårige projektperiode løber fra januar 2014 til december 2017, og Nordea-fondens støtte fordeles over hele projektperioden. DBU bidrager selv med 1.845.000 kroner, mens Danmarks Idrætsforbund bidrager med 1 mio. kroner, der indgår som en del af DIF’s medfinansiering af DBU’s fireårige kommunestrategi.

Emner