21. marts 2023

Video: Holdspilskursus giver nye redskaber og stærkere relationer

Kursus / Efteruddannelse

På kursus i tilpassede holdspil fik fagmedarbejdere fra aktivitetscentre i Københavns Kommune inspiration til nye aktiviteter og rykkede tættere på hinanden.

På en solrig og snedækket martsmorgen strømmede fagmedarbejdere fra de københavnske aktivitetscentre til Aktivitetscenter Indre By i Rosengade for at blive klogere på, hvordan tilpassede holdspil kunne blive et værdifuldt redskab i deres praksis.

Hulabold, keglekrig, kaosbold og tre på stribe-stafet var blot nogle af de mange holdspil, hvor redskaberne, rekvisitterne og rummet blev justeret og modificeret, så spillene passede til funktionsniveauet hos fagmedarbejdernes borgergruppe. Fagmedarbejderne fik således inspiration til et væld af motiverende og inkluderende aktiviteter - og mærket dem på egen krop.

Sådan ser det ud, når Center for Holdspil og Sundhed afvikler kursus i tilpassede holdspil:

Holdspil rystede kollegaer sammen

I løbet af kurset blev det tydeligt, at holdspil ikke blot løfter pulsen, men i den grad også stemningen. Forskning viser, at holdspil ikke blot medfører positive effekter på den fysiske sundhed, men at den kommunikation og relation der opstår mellem spillerne, kan være med til at øge trivsel og fællesskabsfølelse.

Det kan Lotte Tranekær Nielsen, konsulent hos Center for Holdspil og Sundhed, skrive under på:

”Der hvor holdspil adskiller sig fra mange andre træningsformer er, at man virkelig dyrker relationer. Det sociale element er i centrum, og vi ser ofte at deltagerne helt glemmer, at de faktisk træner, fordi holdspil bare er sjovt.”

Var man som udefrakommende trådt ind i centerets træningslokale, kunne man let have forvekslet kurset med en teambuilding, og det blev endda foreslået, at man burde dyrke holdspil ikke kun med borgerne, men også med sine kolleger på aktivitetscentrene.  

Det er et forslag, vi kun kan bakke op om.

Emner