31. marts 2021

Ny ph.d. ansat: Jonas Rud Bjørndal

ANSÆTTELSE

Jonas Rud Bjørndal tiltræder 1. april som ph.d.-studerende i Center for Holdspil og Sundhed under udviklingsområdet ’Den aktive hjerne’.

CHS har fået en fjerde ph.d.-studerende tilknyttet i form af Jonas Rud Bjørndal. Han slutter sig til Signe Engdal Larsen, Line Nørregaard Olsen og Adam Steen Rønlund, der også er tilknyttet Center for Holdspil og Sundhed i forbindelse med deres respektive ph.d.-afhandlinger.

Jonas har en baggrund som kandidat i humanfysiologi og har tidligere arbejdet som videnskabelig assistent i forskningsgruppen Movement and Neuroscience, hvor han nu skal indgå som ph.d.-studerende.

Jonas Rud B
Jonas Rud Bjørndal.

Formålet med Jonas’ ph.d.-projekt er at undersøge, hvordan fysisk aktivitet kan påvirke motorisk kontrol, indlæring og neuroplasticitet hos voksne i forskellige aldre.

Herunder et særligt fokus på seniorer og hukommelse og Jonas ser frem til at begynde arbejdet:

“Der har igennem mange år været fokus på, hvordan fysisk aktivitet påvirker kroppen, men effekterne af fysisk aktivitet på hjernen og indlæring er stadig et område, hvor meget er uvist," fortæller han og fortsætter:

"Med det her projekt ønsker vi at undersøge de underliggende mekanismer i hjernen og dens netværk i forbindelse med fysisk aktivitet, og hvordan de forandringer kan påvirke indlæring. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med projektet og til at blive en del af et spændende team, hvor der er plads til sparring, inspiration og højt humør!"

Emner