Holdspil på Folkemødet: Spil sammen om sundhed

Forskning viser, at holdspil kan skabe relationer og fællesskaber, der er afgørende for fastholdelse af sunde motionsvaner. Vi viser hvordan holdspil kan tilpasses, så alle kan være med. 

Kvinde spiller holdspil

Det er næppe gået nogens næse forbi, at det er sundt og vigtigt at være fysisk aktiv. Alligevel kæmper en alt for stor del af den danske befolkning med at komme igang med at træne, og endnu flere har svært ved at holde fast i de gode bevægelsesvaner. 

Center for Holdspil og Sundheds forskning har vist, at det er lysten, der skal drive værket. Og det betyder ikke bare, at aktiviteten skal være sjov, men også at der skal være et fællesskab omkring den, som man har lyst til at være en del af. Netop på disse to parametre har holdspil vist sig at kunne noget helt særligt. Det vil vise på Folkemødet.

For man behøver hverken have Pernille Harders dribleevner eller Hans Lindbergs skruebold fra fløjen for at være med til holdspil. Med tilpassede holdspil kan man nemlig gøre det let for alle at få en aktiv rolle i spillet og få gode oplevelser sammen med andre. 

Sammen med en gruppe nøje udvalgte gæster viser Center for Holdspil og Sundhed, hvordan vi bruger tilpassede holdspil til gøre flere danskere sundere ved at skabe mere inkluderende, lystfuld og social fysisk aktivitet. 

Deltagere

Simon Hansen (A), borgmester, Guldborgsund Kommune 

Michala Brechling, seniorprojektkonsulent, Nordea-Fonden

Christian Bigom, hovedbestyrelsesmedlem, DGI

Jens Bangsbo, professor og centerleder, Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet

Floorball Fællesskabet Bornholm

Tejn IF

Tid: Torsdag den 13. juni kl. 16:30-17:30

Sted: Pop-up rugbybane; plads B50