Netværksmøde: Holdspil for unge – positive fællesskaber på ungdomsuddannelser

Unge ultimate frisbee aktivitet

Center for Holdspil og Sundhed afholder sit næste netværksmøde torsdag d. 12. november under overskriften: "Holdspil for unge – positive fællesskaber på ungdomsuddannelser”.

Netværket inviteres til en eftermiddag med vidensdeling og debat om unges idrætsfællesskaber. Mange unges idrætsdeltagelse falder, når de påbegynder ungdomsuddannelser grundet øget travlhed og pres fra uddannelse, studiejob og sociale begivenheder. Hvordan kan vi gøre noget ved det?

Baggrund

Forskning fra Center for Holdspil og Sundhed skal undersøge, hvordan der skabes og forankres positive, aktive fællesskaber på uddannelsesinstitutioner. Det rejser spørgsmål om, hvordan det skal gøres, og hvilke udfordringer der er med at etablere og forankre nye fællesskaber blandt unge – særligt på institutioner, hvor der er mangel på idrætsfaciliteter.

Både elever og undervisere ved, at fysisk aktivitet er godt, men hvordan igangsætter og rekrutterer man til tilpassede holdaktiviteter og andre aktive fællesskaber på ungdomsuddannelser? Hvem gør hvad, og hvordan skal eleverne inddrages i processen?

Det kan du høre om til netværksmødet

Til netværksmødet vil du få viden om inddragelse af idrættens sundhedsfremmende aspekt i gymnasiet, og hvordan voksnes involvering påvirker udviklingen af unges idrætsfælleskaber. Der vil være oplæg om et af centrets nyeste udviklingsprojekter, hvor SOSU Nykøbing Falster har været medudviklere af et valgfag, der underviser eleverne i rollen som praksisformidler af inkluderende bevægelsesaktiviteter som led i deres kommende job i sundheds- og ældreplejen. Derudover vil der være oplæg om centrets forskningsprojekt om nye idrætsfællesskaber på ungdomsuddannelserne.

Du kan glæde dig til:

  • Oplæg ved adjunkt Stine Frydendal, postdoc Knud Ryom, ph.d.-studerende Adam Rønlund og underviser på SOSU Nykøbing Falster Louise Bay Nielsen
  • Networking med netværksmedlemmer og forskere fra Institut for Idræt og Ernæring
  • Udveksling af viden samt debat og gruppediskussioner om:
    • Igangsættelse og rekruttering: Hvilke udfordringer er der i forbindelse med at udbrede holdspil og inkluderende holdaktiviteter på ungdomsuddannelser, og hvordan kan udfordringerne imødekommes?
    • Forankring i praksis: Hvordan sikrer man forankring af nye aktiviteter og fællesskaber på ungdomsuddannelserne?

Praktiske oplysninger

Tilmelding er nødvendig senest d. 3. november. Link til den online tilmelding sendes direkte til netværksmedlemmerne.

Hvis du ikke allerede er medlem af Center for Holdspil og Sundheds netværk, så kan du læse om netværket og udfylde formularen til optagelse i netværket her. Få dernæst tilsendt en invitation til mødet ved at sende en mail til: mbendtsen@nexs.ku.dk.

Vi glæder os til at se netværket til et inspirerende møde.

Vi tager forbehold for evt. at måtte udskyde netværksmødet afhængig af, hvordan corona-situationen ser ud til november.